Oslaďte si život s tiramisu!

Oslaďte si život s tiramisu!

Tiramisu vzniklo v italské oblasti Toskánsko, odkud se dále rozšířilo do celého světa. Tento tradiční italský dezert ve volném překladu znamená „rozvesel mě“. Není vůbec divu. Díky svým přísadám a sýru mascarpone se řadí mezi nejtučnější dezerty vůbec. Pravé ital


Tiramisu vzniklo v italské oblasti Toskánsko, odkud se dále rozšířilo do celého světa. Tento tradiční italský dezert ve volném překladu znamená „rozvesel mě“. Není vůbec divu. Díky svým přísadám a sýru mascarpone se řadí mezi nejtučnější dezerty vůbec.Picture Shows: Tiramisu

Pravé italské tiramisu

(pro 6 až 8 osob) 3 středně velká bio vejce 3 lžíce cukru krupice 250 g sýru mascarpone 2-3 lžíce kakaového prášku 250 ml vína Marsala 250 ml uvařené, zchlazené kávy espresso 200 g italských cukrářských piškotů Příprava:

Nejdříve si připravíme krém. Oddělte žloutky od vaječných bílků. Samotné žloutky vložte do mísy a zasypte je cukrem. Obě tyto ingredience rozmixujte do krémové a nadýchané pěny. Z oddělených bílků vyšlehejte sníh. Rozmixovanou pěnu ze žloutků a cukru vmíchejte do sýru mascarpone a ve finále opatrně přidávejte vyšlehaný sníh, díky které bude hotový krém krásně nadýchaný. Nyní si připravte skleničky, v kterých se bude dezert servírovat. Na dno sklenice navrstvěte cca 1,5 cm hotového krému, na který pokladete namočené cukrářské piškoty – nejdříve ve víně Marsala, poté ve vychladnuté kávě. Piškoty nesmí absorbovat příliš tekutiny, jinak bude výsledný dezert příliš rozmáčený. Nakonec hotovou vrstvu poprašte kakaovým práškem. Tento postup vrstvení opakujte ještě čtyřikrát. Skončete s vrstvou krému, který ve finále poprašte větší vrstvou kakaového prášku. Výsledný dezert nechte odležet v lednici nejlépe přes noc.