Letní cukeťák
Ingredience
- 1 mladá cuketa (zhruba 200 g, nastrouhaná včetně slupky)
- 150 g tvrdého sýra typu gouda, nastrouhaného
- 100 g oblíbeného měkkého salámu
- 3 rozšlehaná vejce
- 1 hrnek polohrubé mouky Babiččina volba
- sůl, muškátový oříšek
- hladkolistá petrželka
- doplňkově podle sezony – rajčátka, sušená rajčata, olivy, karotka, kořenová zelenina nastrouhaná, špenát, kadeřávek, kapusta, jarní cibulka nebo šalotka a cokoli dalšího, co máte rádi
Postup
Nastrouhanou cuketu, sýr, uzeninu a další zeleninu v míse promíchejte. Osolte, opepřete, doplnit můžete také čerstvé bylinky jako petržel, pažitku, koriandr, bazalku.
Přidejte mouku a promíchejte. Pečte při 180 °C 35–40 minut ve vymazaném pekáčku nebo ve formě s pečicím papírem.
Cukeťák je výborný teplý i studený. Skvěle chutná s kimčchi, okurkovou rajtou nebo tzatziki, ajvarem nebo rajčatovým salátkem.