Krémovo-kokosové řezy

Krémovo-kokosové řezy

Suroviny:

Kokosové těsto:

  • 5 ks bílku
  • 150 g kokosu
  • 150 g kr. cukru
  • 2 lžíce polohrubé mouky
  • 1 bal. prášku do pečiva

Ořechové těsto:

  • 100 g mletých vlašských ořechů
  • 1 bal. prášku do pečiva
  • 2 lžíce polohrubé mouky
  • 3 lžíce kakaa
  • 5 ks bílku
  • 150 g kr. cukru

Krém:

  • 400 ml mléka
  • 1 bal. vanilkového cukru
  • 200 g kr. cukru
  • 2 bal. vanilkového pudinku
  • 10 ks žloutků
  • 250 g másla
  • 150 g mascarpone
 
  • čokoláda na ozdobu

 

Příprava:

Připravíme si plech na pečení o velikosti 32 x 23 cm. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.

Bílky si vyšleháme s cukrem na tuhou pěnu a postupně přidáváme kokos střídavě s moukou, kterou jsme si předem smíchali s práškem do pečiva. Navrstvíme na plech, který jsme si vystlali papírem a dáme péct na teplotu 180 stupňů cca 15 minut.

Připravíme si hnědé těsto zatím co se nám peče kokosový plát. Ořechy si smícháme s moukou, práškem do pečiva a kakaem. Bílky si vyšleháme spolu s cukrem do tuhé pěny a postupně přidáme smíchanou sypkou směs. Upečeme stejně jako kokosové těsto.

Připravíme si krém. Mléko si dáme na oheň, přidáme vanilkový cukr (nebo můžeme přidat lusk vanilky, který necháme v mléce ponořen jednu hodinu) a kr. cukr, následně přidáme pudinkové prášky. Postupně zahříváme a přidáváme žloutky za stálého míchání. Když hmota zhoustne, odstavíme z ohně a necháme vychladnout.

Máslo si vymícháme do pěny a přidáme mascarpone a následně vychladlou žloutkovou hmotu. Vymixujeme hladký krém, který navrstvíme na kokosové těsto. Přikryjeme to hnědým ořechovým těstem a trocha nádivky si navrstvíme i na vrch.

Vrch koláče posypeme čokoládovými hoblinami a dáme do lednice zchladit. Nakrájíme na řezy a podáváme.

 

Ingredience: