Poke bowl s kimchi a řepou

Poke bowl s kimchi a řepou

• 70 g rýže Basmati
• 50 g salátové okurky
• 30 g edamame
 30 g nepálivého Kimchi Beavia
• 30 g mrkve
 30 g fermentované červené řepy Beavia
• 30 ml tamari / Luggi Beavia
• 10 g drcených kešu ořechů
• 10 g konopných semínek
• 50 g tofu
• 15 ml javorového sirupu

Postup

01 - Tofu si nakrájíme na kostičky, které dáme do zavařovací sklenice. Přilijeme 10 ml tamari a javorový sirup. Necháme spolu marinovat alespoň 2 hodiny (ideálně přes noc). Poté marinované tofu ogrilujeme v troubě, cca 25 minut na 200°C.
02 - Rýži dáme do hrnce, zalijeme ji dvojnásobným množstvím vody a vaříme, dokud rýže neabsorbuje všechnu vodu.
03 - Uvařenou rýži přemístíme do misky, přidáme čerstvou okurku, edamame, kimchi, mrkev, červenou řepu a opečené tofu. Na závěr vše zalijeme tamari, posypeme konopnými semínky a drcenými ořechy.
04 - Máme hotovo!

 

 

zdroj: Poke Bowl s Kimchi a Řepou (ilovekimchi.cz)