Špaldová palačinka s medvědím česnekem plněná květákem a žampiony
Počet porcí: 4 porce Doba přípravy: 50 minut Náročnost: *
Ingredience:
100 g špaldové mouky
200 ml plnotučného mléka
1 vejce
220 g květáku
1 červená cibule
250 g hnědých žampionů
3 lžíce pesta z medvědího česneku anebo hrst nasekaného čerstvého medvědího česneku
lučina
olivový olej
sůl, pepř
Postup:
- Nejdříve si smícháme mouku s mlékem a dobře vyšleháme dohladka. Poté přidáme vejce, pesto z medvědího česneku a trochu soli. Necháme odležet.
- Květák rozkrájíme na malé růžičky a začneme opékat na oleji. Až začne květák hnědnout, přidáme najemno nakrájenou cibulku a nakonec na plátky nakrájené žampiony. Ochutíme solí
a pepřem. - Do rozpálené pánve vlijeme těsto a uděláme palačinky, které poté potřeme lučinou a naplníme je zeleninovou směsí.
Tip: Pokud je to možné, preferujte lokální zeleninu. Sklízí se totiž až tehdy, kdy je opravdu zralá. Jakmile se něco dováží, trhá se to s předstihem. To nejčerstvější se zkrátka narodilo u nás.
zdroj: akademiekvality.cz