Špaldová palačinka s medvědím česnekem plněná květákem a žampiony

Špaldová palačinka s medvědím česnekem plněná květákem a žampiony

Počet porcí: 4 porce Doba přípravy: 50 minut Náročnost: *

Ingredience:

100 g špaldové mouky
200 ml plnotučného mléka
1 vejce
220 g květáku
1 červená cibule
250 g hnědých žampionů
3 lžíce pesta z medvědího česneku anebo hrst nasekaného čerstvého medvědího česneku
lučina
olivový olej
sůl, pepř

 

Postup:

  1. Nejdříve si smícháme mouku s mlékem a dobře vyšleháme dohladka. Poté přidáme vejce, pesto z medvědího česneku a trochu soli. Necháme odležet.
  2. Květák rozkrájíme na malé růžičky a začneme opékat na oleji. Až začne květák hnědnout, přidáme najemno nakrájenou cibulku a nakonec na plátky nakrájené žampiony. Ochutíme solí
    a pepřem.
  3. Do rozpálené pánve vlijeme těsto a uděláme palačinky, které poté potřeme lučinou a naplníme je zeleninovou směsí.

 

Tip: Pokud je to možné, preferujte lokální zeleninu. Sklízí se totiž až tehdy, kdy je opravdu zralá. Jakmile se něco dováží, trhá se to s předstihem. To nejčerstvější se zkrátka narodilo u nás.

 

zdroj: akademiekvality.cz 

 

 

Ingredience:

květák