Nedělní proteinové lívance

Nedělní proteinové lívance

Pro tofu verzi na 4 lívance/1 porci potřebujeme:

50 g bílého tofu
50 g bezlepkových či klasických ovesných vloček
½ banánu
špetku soli
cca 50 ml vody

Pro verzi např. z konopného proteinu na 4 lívance/1 porci potřebujeme:

20 g konopného proteinu
50 g bezlepkových či klasických ovesných vloček
½ banánu
špetku soli
cca 100 ml vody

Lžička kokosového či řepkového oleje a dobroty na ozdobu

 

Postup:

Pro první i druhou verzi je postup stejný, ingredience dáme do food procesoru nebo do misky k rozmixování tyčovým mixérem a přidáme téměř všechnu vodu. Vznikne nám hladké těsto, které při nahnutí nádoby pomalu teče, podle toho přidáme další vodu či nikoliv. Vodu dávám od oka, takže když je jí někdy více, nic se nestane.

Lívance pečeme na teflonovém lívanečníku na malém množství kokosového nebo řepkového oleje. Nalijeme těsto na lívanečník, zhruba o 1/3 ztlumíme teplotu a z každé strany pečeme cca 2 minuty. Prvotně poznáme, že můžeme lívance otočit, když se nám zatáhnou okraje a těsto není upečené jen ve středu. V podstatě se na nich nemusí nic „vařit“, všechny ingredience se dají jíst i syrové, čili jde jen o to mít upečený lívanec, na který si dáme náplň, ve které se meze nekladou. Má oblíbená kombinace je trocha marmelády, nastrouhané jablko, spousta skořice, nějaký – nejlépe kokosový – jogurt ať už s příchutí či bez, ořechy, rozinky a kurkuma.

 

 

Ingredience: