Gaspáčo

Gaspáčo

 

Co budete potřebovat:

200g Slim Rice
6 větších krajíců chleba s odstraněnou kůrkou
1½ kg čerstvých červených rajčat
2 naloupané a rozpůlené okurky bez slupky
1 červenou papriku, kterou rozpůlíme a vyndáme zrníčka
1 nakrájenou červenou cibuli
1 stroužek česneku
120ml extra panenský olivový olej
1 lžíce octa
1 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
¼ lžičky mletého kmínu
Sůl a čerstvě namletý pepř
2 stonky celeru, s listy připojeny
120 ml naloupaných volně rozdrolených mandlí

Jak na to!

Nakrájejte 3 krajíce chleba na malé kostičky a dejte na stranu. Namočte zbývající 3 krajíce chleba v misce s vodou po dobu 10 minut. Vymačkáme přebytečnou vodu a dejte stranou.

Připravte Slim Rice podle návodu na obale.

Na čtvrtky nakrájejte rajče, povařte v horké lázni po dobu 10sekund. Poté nechte na několik minut vychladnout, aby se z nich dala sloupnout slupka.

Rozkrájejte okurku, papriku a cibuli a přidejte k rajčatům.

Nasáklý chléb společně s česnekem společně promixujte v kuchyňském robotu. Pak přidejte rajčata se zeleninou a pořádně promixujte. Postupně přidávejte až 90ml oleje, octa, citrón a kmín. Do této promixované směsi přidejte Slim Rice a dochuťte solí a pepřem.

Nechte odpočinout nejméně 2-3minuty pře podáváním. Najemno nakrájejte celer a zbývající okurky s paprikou a cibulí. Přidejte do rozehřáté pánve a osmahněte na středním plameni. Pak si dozlatova osmahněte mandle a dejte stranou. Na mírném ohni dozlatova osmahněte na kostky nakrájený chléb.

Chlazené gaspáčo podávejte s nakrájenou zeleninou, teplými topinkami a mandlemi.

 

Zdroj: https://www.slimpasta.cz/recepty/slim-rice/polevky

 

Ingredience: