Slezská zelňačka

Slezská zelňačka

 

Počet porcí: 4 porce  Doba přípravy: 60 minut  Náročnost: **

 

Ingredience:

50 g slaniny nebo špeku na kostky
200 g klobásy dědy Pilčíka z Řeznictví H+H, s. r. o.
1 cibule najemno
200 g brambor na kostky
1 lžička kmínu
půl lžíce mleté papriky
1 l vývaru (kuřecího nebo zeleninového)
350 g kysaného zelí
200 g zakysané smetany
1 vejce

 

Postup:

  1. Do hrnce dáme 2 lžíce oleje, slaninu a klobásu na kolečka a pěkně je orestujeme, aby pustily tuk a změnily barvu.
  2. Přidáme cibuli a opékáme, dokud nebude cibule měkká. Přidáme brambory a opékáme aspoň 2 minuty. Posypeme kořením a lehce orestujeme.
  3. Zalejeme vývarem a vaříme pod pokličkou, dokud brambory nezměknou.
  4. Přidáme zelí bez nálevu a povaříme dalších 10 minut.
  5. Nakonec přidáme smetanu, vejce a provaříme.
  6. Dochutíme solí a pepřem.

 

 

zdroj foto: regionalnipotravina.cz 

 

 

Ingredience: