Slezská zelňačka
Počet porcí: 4 porce Doba přípravy: 60 minut Náročnost: **
Ingredience:
50 g slaniny nebo špeku na kostky
200 g klobásy dědy Pilčíka z Řeznictví H+H, s. r. o.
1 cibule najemno
200 g brambor na kostky
1 lžička kmínu
půl lžíce mleté papriky
1 l vývaru (kuřecího nebo zeleninového)
350 g kysaného zelí
200 g zakysané smetany
1 vejce
Postup:
- Do hrnce dáme 2 lžíce oleje, slaninu a klobásu na kolečka a pěkně je orestujeme, aby pustily tuk a změnily barvu.
- Přidáme cibuli a opékáme, dokud nebude cibule měkká. Přidáme brambory a opékáme aspoň 2 minuty. Posypeme kořením a lehce orestujeme.
- Zalejeme vývarem a vaříme pod pokličkou, dokud brambory nezměknou.
- Přidáme zelí bez nálevu a povaříme dalších 10 minut.
- Nakonec přidáme smetanu, vejce a provaříme.
- Dochutíme solí a pepřem.
zdroj foto: regionalnipotravina.cz
Ingredience: