Borůvkovo jablečný kompot
600 g rostlinné alternativy jogurtu Alpro s mandlemi
2 jablka
250 g ostružin
1 lžička skořice
ořechy na ozdobu
Jablka nakrájená na kousky opečeme na másle dozlatova s trochou skořice. Nakonec přidáme ostružiny. Teplou směs dáme do mističky
Borůvkovo jablečný kompot
600 g rostlinné alternativy jogurtu Alpro s mandlemi
2 jablka
250 g ostružin
1 lžička skořice
ořechy na ozdobu
Jablka nakrájená na kousky opečeme na másle dozlatova s trochou skořice. Nakonec přidáme ostružiny. Teplou směs dáme do mističky s rostlinnou alternativou jogurtu Alpro s mandlemi. Dozdobíme ořechy.
Banánovo pomerančová pochoutka s müsli
600 g rostlinné alternativy jogurtu Alpro s mandlemi
2 banány
2 pomeranče
12 lžic müsli
Z pomerančů vykrájíme dužinu. Banány rozmačkáme na kaši. Do mističek navrstvíme rozmačkaný banán, pomerančovou dužinu a alternativu jogurtu Alpro s mandlemi. Posypeme müsli a dozdobíme pomerančem.
Kiwi & borůvková granola
100 g ovesných vloček
40 g dýňových semínek
75 g ořechů, nahrubo nasekaných (lískové ořechy, para ořechy, vlašské ořechy, mandle, kešu)
2 lžíce lněných semínek
50 g medu
1 lžíce kokosového oleje
hrst strouhaného kokosu
hrst sušeného ovoce (rozinky, brusinky, meruňky)
špetka skořice
špetka mořské soli
2 kiwi
125 g borůvek
600 g rostlinné alternativy jogurtu Alpro bílé
Všechny suché přísady, s výjimkou sušeného ovoce, smícháme v misce. V hrnci rozehřejeme kokosový olej a med a přimícháme suché přísady. Mezitím předehřejeme troubu na 170 °C. Směs rozprostřeme rovnoměrně na plech a pečeme asi 20 až 25 minut. Po 10 minutách promícháme. Několik minut před koncem pečení přidáme na pekáč sušené ovoce. Granolu necháme vychladnout a uložíme ji do vzduchotěsné. Rostlinnou alternativu jogurtu rozdělíme do 4 misek, navrch položíme plátky kiwi a borůvky a posypeme připravenou granolou.
Podzimní cheesecake
200 g mandlí a lískových oříšků
75 ml agávového sirupu
75 ml rozpuštěného kokosového oleje
špetka soli
250 g dýně
polovina jablka
10 plátků želatiny
lžička skořice
600 ml sójové alternativy jogurtu Alpro s vanilkou
300 ml kokosové alternativy smetany Alpro Coconut Cuisine
Nejprve rozmixujeme mandle a lískové ořechy s agáve sirupem, rozpuštěným kokosovým olejem a špetkou soli. Směs vložíme do formy vystlané pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C 8 až 10 minut, vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. Dýni a jablko nakrájíme na kousky a uvaříme doměkka. Poté je rozmixujeme a ochutíme skořicí a 1 lžící sirupu z agáve. Necháme vychladnout. 6 namočených plátků želatiny smícháme s kokosovou alternativou smetany Alpro Coconut Cuisine a sójovou alternativou jogurtu Alpro s vanilkou. Nalijeme na korpus a necháme ztuhnout (cca 2 hodiny). Zbývající 4 plátky želatiny promícháme s dýňovo-jablečnou kaší. Nalijeme na cheesecake a necháme ztuhnout. Nakonec dort dozdobíme tenkými plátky jablek potřenými citrónovou šťávou.
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)