Zdravé mlsání, když vám přijde návštěva

Zdravé mlsání, když vám přijde návštěva

Karbanátky z quinoy 200 g quinoy 100 g čerstvého špenátu 1 malá cibule 2 stroužky česneku 1/2 ledového salátu pár snítek pažitky 50 g strouhanky 2 lžíce strouhaného parmezánu 2 vejce čerstvě mletý pepř a sůl 4 lžíce rostlinné alternativy jogurtu Alpro bílé


Karbanátky z quinoy karbanatky-z-quinoy200 g quinoy 100 g čerstvého špenátu 1 malá cibule 2 stroužky česneku 1/2 ledového salátu pár snítek pažitky 50 g strouhanky 2 lžíce strouhaného parmezánu 2 vejce čerstvě mletý pepř a sůl 4 lžíce rostlinné alternativy jogurtu Alpro bílé 2 lžíce majonézy šťáva z 1 limetky Uvaříme quinou dle návodu a necháme vychladnout. Špenát nakrájíme nahrubo, spaříme a vymačkáme přebytečnou vodu. Nakrájíme česnek, cibuli a pažitku. Smícháme quinou, špenát, rozšlehaná vejce, pažitku, česnek, cibuli, parmezán, strouhanku, sůl a pepř. V případě, že směs je příliš vlhká, můžeme přidat strouhanku. Vytvoříme karbanátky a dáme je na alespoň 15 minut do chladničky. Poté je opékáme dozlatova (6-8 minut z každé strany). Nakonec připravíme dresink: Smícháme rostlinnou alternativu jogurtu Alpro a majonézu a dochutíme solí a pepřem. Karbanátky podáváme se salátem a dresinkem.   Lososové hamburgery lososove-hamburgery450 g čerstvého lososa 200 g uzeného lososa 3 lžíce rostlinné alternativy jogurtu Alpro bílé 2 až 3 lžíce mouky 1 limetka 1 červená cibule 6 snítek kopru 1 malé vejce 1 lžíce sladké pikantní chilli omáčkou 6 lžic sójové alternativy jogurtu Alpro 1 lžíce křenové pěny 1 limetka 2 lžíce nasekaného kopru 1 lžíce kapar 2 červené řepy (uvařené) 1 jablko listy salátu čerstvě mletý černý pepř sůl Čerstvého lososa nakrájíme na kostičky, uzeného lososa umeleme. Oba druhy mas smícháme v míse společně s trochou mouky a rozšlehaným vejcem. Ochutíme chilli omáčkou, solí, pepřem a trochou limetkové šťávy. Nakonec přidáme nakrájenou cibuli a kopr. Vytvarujeme 12 hamburgerů a dáme je na 30 minut odpočinout do lednice. Pro přípravu dresinku promícháme alternativu jogurtu Alpro s křenovou pěnou, trochou limetkové šťávy, kapary a nasekaným koprem. Osolíme a opepříme. Červenou řepu a jablko nakrájíme na tenké proužky, smícháme je s několika lžícemi dresinku a pokapeme trochou limetkové šťávy. Lososové hamburgery opečeme a podáváme se salátem z červené řepy a jablka a míchaným zeleninovým salátem. Nachos s avokádovým dipem nachos-s-avokadovym-dipem2 avokáda 4 snítky koriandru půlka citronu 200 g rostlinné alternativy jogurtu Alpro bílé špetka soli špetka pepře chilli paprička 6 tortil 10 cherry rajčat 2 jarní cibulky 2 papriky Nasekáme koriandr a přidáme kůru a šťávu z poloviny citronu. Přidáme rozmačkaná avokáda a alternativu jogurtu Alpro. Ochutíme solí a pepřem. Dip dáme do mističky a ozdobíme nakrájenou chilli papričkou. Tortilly nakrájíme na trojúhelníčky, rozložíme do pekáče, osolíme a opepříme. Pečeme 15 minut při 200 °C (po 8 minutách otočíme). Připravené nachos dáme na talíř s dipem a dozdobíme kousky rajčat, jarní cibulky a paprik. Pikantní tousty pikantni-ranni-tousty8 krajíců chleba 2 zralá avokáda 5 lžic rostlinné alternativy jogurtu Alpro bílé 1 lžičky nasekané chilli papričky 3 lžičky citronové šťávy sůl pepř Chleba otoustujeme dozlatova. Dužinu avokáda rozmačkáme, přidáme rostlinnou alternativu jogurtu Alpro a citrónovou šťávu a nasekané chilli podle chuti.  Osolíme a opepříme. Směs namažeme na připravené tousty.