„Palmiers jsou tradiční francouzské sušenky z listového těsta, které se sype cukrem a pečením karamelizuje. Můžete si je velmi snadno připravit doma v menší velikosti a s přidáním skořice
a ořechů jako vánoční cukroví. Na listovém těstě nešetřete, kupte kvalitní, nej
„Palmiers jsou tradiční francouzské sušenky z listového těsta, které se sype cukrem a pečením karamelizuje. Můžete si je velmi snadno připravit doma v menší velikosti a s přidáním skořice
a ořechů jako vánoční cukroví. Na listovém těstě nešetřete, kupte kvalitní, nejlépe z nějaké malé pekárny,“ říká Sabina Kmecová z Nebespán café & apartments v Kašperských Horách, která recept připravila.
Suroviny:
1 listové těsto (cca 250 g)
3 polévkové lžíce cukru krupice
2 lžíce mletých vlašských ořechů
2 lžíce sekaných lískových oříšků (volitelné)
1/2 kávové lžičky mleté skořice
1 žloutek
Postup:
1) Listové těsto rozválejte (na podložce, kterou bude možné přendat do lednice) na čtverec cca 40x40 cm
a posypte rovnoměrně cukrem. Přejeďte válečkem po cukru a trochu ho zapracujte do těsta. Rozdělte ostrým nožem na dva obdélníky (20x40).
2) Každý obdélník posypte mletou skořicí a mletými ořechy. Opatrně rolujte těsto z delší strany směrem ke středu, rovnoměrně z pravé i levé strany. Potřete rozšlehaným žloutkem a případně ještě posypte sekanými oříšky.
3) Vzniklé „dvojválečky“ uložte do lednice, aby trochu ztuhly a lépe se krájely. Poté je nakrájejte ostrým nožem na plátky o šířce cca 0,5 cm (budou vám vzdáleně připomínat srdíčka) a položte na plech vyložený pečicím papírem.
4) Dejte péct na cca 15 min. při teplotě 180 stupňů. Uprostřed pečení doporučujeme obrátit,
aby zkaramelizovaly z obou stran. Nechte vychladnout.
Tip Nebespánu: Namísto cukru a sladké náplně použijte modrý sýr a sekané ořechy.
Další postup je stejný a výsledek skvělý!
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)