Ultra rychlá kefírová buchta

Ultra rychlá kefírová buchta

Suroviny:

  • 250 ml kefíru
  • 250 g cukru moučka
  • 250 g hladké mouky
  • 1 PL kakaa
  • 9 PL oleje
  • 1 vejce
  • 1 PL sody

Poleva:

  • 100g čokolády
  • 400ml zakysané smetany

 

Příprava:

Teď přijde to nejlepší na celém receptu – maximálně jednoduchý postup.

Nejvíce času nám zabere hledání oblíbené mísy, ve které těsto budeme připravovat. ,)

A jdeme na to – všechny potřebné suroviny smícháme v míse – dodržujeme klasický postup – nejprve suché suroviny a poté mokré. Nyní stačí pouze důkladně promíchat a máme těsto připraveno.

Vymažeme si plech, do kterého vylijeme připravené těsto a vložíme jej do rozpálené trouby na 160°, v případě horkovzduchu. Použijte menší plech, aby byla buchta vyšší.

Polevu si připravíme následovně – rozpustíme 100g čokolády na vaření a vychladlou jí smícháme se 400 ml zakysané smetany.

A je to!

Ingredience: