Ultra rychlá kefírová buchta
Suroviny:
- 250 ml kefíru
- 250 g cukru moučka
- 250 g hladké mouky
- 1 PL kakaa
- 9 PL oleje
- 1 vejce
- 1 PL sody
Poleva:
- 100g čokolády
- 400ml zakysané smetany
Příprava:
Teď přijde to nejlepší na celém receptu – maximálně jednoduchý postup.
Nejvíce času nám zabere hledání oblíbené mísy, ve které těsto budeme připravovat. ,)
A jdeme na to – všechny potřebné suroviny smícháme v míse – dodržujeme klasický postup – nejprve suché suroviny a poté mokré. Nyní stačí pouze důkladně promíchat a máme těsto připraveno.
Vymažeme si plech, do kterého vylijeme připravené těsto a vložíme jej do rozpálené trouby na 160°, v případě horkovzduchu. Použijte menší plech, aby byla buchta vyšší.
Polevu si připravíme následovně – rozpustíme 100g čokolády na vaření a vychladlou jí smícháme se 400 ml zakysané smetany.
A je to!
Ingredience: