Tapiokový puding na snídani i jako dezert pro návštěvy

Tapiokový puding na snídani i jako dezert pro návštěvy

Snídaně mají být syté, chutné a plné energie. Přesně takový je tapiokový puding. Za tapiokou hledejte plodinu, která není v potravinářství žádnou novinkou. Lze z ní uvařit skvělý puding, ale také funguje jako náhražka želatiny. Pravděpodobně jste se s ní už někde s


Snídaně mají být syté, chutné a plné energie. Přesně takový je tapiokový puding.

Za tapiokou hledejte plodinu, která není v potravinářství žádnou novinkou. Lze z ní uvařit skvělý puding, ale také funguje jako náhražka želatiny. Pravděpodobně jste se s ní už někde setkali – takový ten zvláštní puding plný kuliček.

Ingredience

100 g tapiokových perel

300 ml vody

Plechovka kokosového mléka

2 lžíce medu

1 lžíce skořice

Ovoce na dochucení

Bylinky na ozdobu

 

Příprava pudingu

Tapiakové perly přes noc namočte do vody. Do misek si ráno nachystejte ovoce, například jahody, banány nebo kiwi. Perly smíchejte s kokosovým mlékem a na mírném ohni vařte po dobu pět minut, dokud nezhoustnou. Na závěr přidejte med a skořici a nalijte do misek. Na závěr můžete přidat znovu ovoce a na ozdobu ořechy či lístek máty.  

Náš tip: Tento puding se skvěle hodí i jako dezert pro návštěvy.