Káva se šlehačkou a slaným karamelem
Ingredience
50 ml silné kávy Jacobs Gold
1 sáček vanilkového cukru
100 ml smetany ke šlehání, ušlehané dotuha
1 lžíce karamelového kondenzovaného mléka
špetka vločkové soli
mletá skořice na ozdobu
POSTUP
Do malého rendlíku nalijte 200 ml vody, kávu, vanilkový cukr a přiveďte společně k varu. Minutu povařte, aby se cukr pořádně rozpustil. Smetanu vyšlehejte do tuha a opatrně do ní zamíchejte karamelové mléko a sůl. Kávu rozdělte do dvou vyšších sklenek, ozdobte karamelovou šlehačkou a posypte skořicí. Nesehnali jste karamelové kondenzované mléko? Slazené kondenzované mléko v plechovce ponořte do hrnce s vodou a 2 hodiny na mírném plamenu vařte. Mléko v konzervě samo zkaramelizuje.
Ingredience: