Dýňové muffiny s tvarohovým krémem, fíky a skořicí
Dýně, dýně, dýničky! Podzimní zelenina, která má krásnou barvu a skvělou chuť. Zkuste si připravit naše sezónní muffiny z dýňového pyré a Selského jogurtu. Budou se vám dělat dýně za ušima!
Ingredience
Dýňové pyré | 300 g |
Vejce | 2 ks |
Olej | 1 lžíce |
Mléko | 150 ml |
Polohrubá mouka | 150 g |
Prášek do pečiva | 1/2 |
Třtinový cukr | 150 g |
Tučný tvaroh | 500 g |
Moučkový cukr | 5 lžic |
Smetana ke šlehání | 150 ml |
Bílý Selský jogurt Hollandia | 150 g |
Jemné plátýnko | |
Papírové košíčky na muffiny | |
Skořice a fíky na ozdobu |
Postup:
- Nejprve si promícháme tvaroh a necháme ho 6 hodin vykapat v sítku vyloženém jemným plátýnkem.
- Pak smícháme v jedné misce sypké suroviny (mouku, prášek do pečiva a třtinový cukr), v druhé mokré suroviny (dýňové pyré, vejce, olej, mléko a jogurt) a následně vše promícháme dohromady v tekuté těsto.
- Troubu si předehřejeme na 170 °C. Těsto nalijeme do 3/4 papírových košíčků a pečeme 20 minut.
- Hotové vychladlé muffiny zdobíme odkapaným tvarohem, který jsme vyšlehali společně s moučkovým cukrem a šlehačkou do pevného krému. Navrch pak přidáme na ozdobu čerstvé fíky a špetku skořice.
Tip!
zdroj: https://www.hollandia.cz/recepty/