Grilovaný ananas s karamelem a vanilkovou zmrzlinou

Grilovaný ananas s karamelem a vanilkovou zmrzlinou

Ingredience

  • 1 zralý ananas
  • 1 plechovka neslazeného kokosového mléka
  • 1 1/2 hrnku hnědého cukru
  • 1 lžička mleté skořice
  • snítka čerstvé máty na ozdobu
  • vanilková zmrzlina pro servírování

 

POSTUP

Nastavte gril na přímé grilování a předehřejte ho na vysokou teplotu.

Ananas oloupejte, rozkrájejte na kolečka tak 1cm silná a jádro plátku ananasu vyřízněte. Protřepte kokosové mléko a nalijte ho do misky. V druhé misce smíchejte skořici s cukrem.

Grilovací rošt očistěte kartáčem a potřete ho rostlinným olejem. Každé kolečko ananasu potřete štětečkem po obou stranách kokosovým mlékem a posypte (také po obou stranách) směsí cukru a skořice. Položte plátky ananasu na horký grilovací rošt a grilujte, dokud pěkně nezhnědne na obou stranách (pozor na přepálení cukru – aby nezhořkl). Pokud stojíte o pěkné mřížky od roštu grilu, které jsou známkou každého zkušeného mistra grilu, otočte každý plátek v půlce grilování z každé strany o 90 stupňů.

Přeneste plátky ananasu na talíř, přidejte vanilkovou zmrzlinu a ozdobte mátou.

 

 

Zdroj: How to grill - Steven Raichlen, Workman Publishing, 2001, Obrázek: www.primalgrill.org

Ingredience: