Grilovaný ananas s karamelem a vanilkovou zmrzlinou
Ingredience
- 1 zralý ananas
- 1 plechovka neslazeného kokosového mléka
- 1 1/2 hrnku hnědého cukru
- 1 lžička mleté skořice
- snítka čerstvé máty na ozdobu
- vanilková zmrzlina pro servírování
POSTUP
Nastavte gril na přímé grilování a předehřejte ho na vysokou teplotu.
Ananas oloupejte, rozkrájejte na kolečka tak 1cm silná a jádro plátku ananasu vyřízněte. Protřepte kokosové mléko a nalijte ho do misky. V druhé misce smíchejte skořici s cukrem.
Grilovací rošt očistěte kartáčem a potřete ho rostlinným olejem. Každé kolečko ananasu potřete štětečkem po obou stranách kokosovým mlékem a posypte (také po obou stranách) směsí cukru a skořice. Položte plátky ananasu na horký grilovací rošt a grilujte, dokud pěkně nezhnědne na obou stranách (pozor na přepálení cukru – aby nezhořkl). Pokud stojíte o pěkné mřížky od roštu grilu, které jsou známkou každého zkušeného mistra grilu, otočte každý plátek v půlce grilování z každé strany o 90 stupňů.
Přeneste plátky ananasu na talíř, přidejte vanilkovou zmrzlinu a ozdobte mátou.
Zdroj: How to grill - Steven Raichlen, Workman Publishing, 2001, Obrázek: www.primalgrill.org
Ingredience: