Výtečné jarní dobroty, které si musíte dopřát

Výtečné jarní dobroty, které si musíte dopřát

Sluníčko nás častuje hřejivou náručí, venku vládne zelená a vy netušíte, co si připravit dobrého k snědku? Cítíte se unaveně, mdle a tak nějak nemastně a neslaně? Zkuste se nakopnout dobrým jídlem. Ostatně lepší lék bychom hledali jen stěží a nakonec bychom ho stejně nenašli.


 

Ach to báječné smoothie v jarním kabátku

Mícháte banán s jahodou, mrkev s jablkem a zdá se vám to nudné? Sáhněte po detoxikační směsi. Báječná je alternativa kopřivy se špenátem a okurkou. V případě pokud vám chybí sladkost, přitáhněte ji tam zase ovocem. Obávat se nemusíte ani chia nebo slunečnicových semínek, někdo tam přidává i ty naklíčené. Prostě kombinujte jako o život, ochutnávejte a najděte si tu vaši alternativu.

 

Dejte si rybu a kuskus

Klasického kapra či pstruha si můžete dát také.  My vás ale chceme nalákat na lososa, kterého servírujte netradičně s kuskusem. Zapomeňte na hranolky, krokety, nebo americké brambory. Fajnově chutná i s tuňákem, kukuřicí, či kuřecími prsíčky. Opečený plátek růžového lososa dále využijte do salátů, obložené bagety, nebo třeba s tím uzeným vytuňte chlebíčky, nebo vaječnou omeletu místo šunky. Zkrátka si budete mlaskat.

Dokonalá žena radí: A už jste ochutnali kuskus ala sladký sen? Kuskus uvařte v mléce do měkka, můžete zjemnit kokosovou smetanou, přidejte skořici, banán, nasekané mandle, plátky manga a servírujte jej buďto se šlehačkou, nebo trochou zakysané smetany. Nakonec ho můžete poprášit kakaem.

 

Milujeme krevety

Tyto narůžovělé plody moře zkrátka nejde nemilovat, jsou na chuť báječné až běda. Můžete je ogrilovat
a podávat s jemnou omáčkou z citrónu, spojte je s těstovinami se špenátem, šupněte je do sendvičů,
nebo s asijskou smaženou rýží. Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv způsob, budete blahem bez sebe.

 

Levné, dobré a báječné polévky

Na podzim a v zimě přišly vhod a na jaře tomu nebude jinak, akorát je třeba sáhnout po těch vhodnějších.
Co třeba pórková, zeleninová s opečenými krutony, ta ze zeleného hrášku, z mrkve, nebo z jemné cukety?