JAHODOVO-REBARBOROVÁ PŘESNÍDÁVKA

JAHODOVO-REBARBOROVÁ PŘESNÍDÁVKA

K prázdninám neodmyslitelně patří sběr letního ovoce a zavařování. Babičky jako přebornice ve výrobě marmelád dokáží sladkou dobrotou naplnit tolik sklenic, že často zbydou až do příští sezóny. Zkuste využít šťavnaté plody jinak a vsaďte na sametovou přesnídávku.


K prázdninám neodmyslitelně patří sběr letního ovoce a zavařování. Babičky jako přebornice ve výrobě marmelád dokáží sladkou dobrotou naplnit tolik sklenic, že často zbydou až do příští sezóny. Zkuste využít šťavnaté plody jinak a vsaďte na sametovou přesnídávku. Lehká svačinka plná vitamínů vás jemně pohladí na těle i na duši. Když navíc ke zralému ovoci přidáte pár lžic nakyslého jogurtu, co zrál v kelímku (např. Hollandia), vykouzlíte dezert, kterým oslníte i zkušenou babičku. Doba přípravy: 20 minut Na porci pro 3 osoby budete potřebovat: 300 gramů jahod 200 gramů rebarbory 2 lžíce cukru 1 dcl vody 250 gramů bílého jogurtu   Postup: Nejprve si očistíme ovoce. Jahody zbavíme stopek, rebarboru oloupeme, pokrájíme na menší kousky a vše vložíme do hrnce. Přidáme vodu s cukrem a pomalu vaříme (cca 10 – 15 min) do změknutí. Následně směs rozmixujeme ponorným mixérem, tak, abychom dosáhli hladké konzistence přesnídávky. Necháme zchladnout a přesuneme do lednice. Nakonec přesnídávku rozdělíme do skleniček, navrch přidáme jogurt (ti, kdo mají mlsné jazýčky, si ho mohou přisladit) a ozdobíme praženými ovesnými vločkami, kousky jahod, rebarbory a snítkou máty. Přesnídávku si nejlépe vychutnáte vychlazenou.   Tip: Krátce na sucho opražené ovesné vločky získají lehkou oříškovou chuť a dodají přesnídávce nádech elegance. Pro lehčí trávení můžete použít jogurt se sníženým obsahem laktózy, například Hollandia s pouhým 0,01 % laktózy.