Vege makovo citronový koláč od Pet. Mňam!

Vege makovo citronový koláč od Pet. Mňam!

Makovo citronový koláč s pudingem a čokoládovou granache Neuvěřitelně vláčná buchta, ve které efektně křupe nemletý mák, na jazyku se Vám pak rozplývá citronovo-pomerančová chuť, která skvěle ladí s čokoládovou granache na vrchu. Tuto skvělou dvojku doplňuje vrstva va


Makovo citronový koláč s pudingem a čokoládovou granache

Neuvěřitelně vláčná buchta, ve které efektně křupe nemletý mák, na jazyku se Vám pak rozplývá citronovo-pomerančová chuť, která skvěle ladí s čokoládovou granache na vrchu. Tuto skvělou dvojku doplňuje vrstva vanilkového pudingu. Pokud Vás popis naladil, je na čase poznamenat si nákupní seznam :- ) SUROVINY 1 a 1/2 hrnku hladké mouky – dávám kombinaci celozrnné a hladké, celozrnná vyhrává 1 hrnek třtinového nebo kokosového cukru 1 lžička jedlé sody ½ lžičky soli nebo lžička himalajské (méně solí) 1 hrnek vody 100 ml oleje 1 lžíce jablečného octa 1 lžička vanilkového nebo mandlového extraktu 1 lžíce kůry z jednoho bio citronu, 1 lžíce kůry z jednoho bio pomeranče šťáva z půlky citronu ¼ hrnku nemletého máku 1 puding uvařený dle návodu (za použití rostlinného mléka) čokoládová granache 120 g 70 % čokolády, 100 g rostlinné smetany   Předehřejeme troubu na 180°C a pokud nemáme teflonovou formu na koláč, tak si jinou alternativu vymažeme a vysypeme. Velikost formy je v průměru klasické dortové formy. Smícháme poctivě všechny suché ingredience a pak přidáme všechno ostatní, aby nám vzniklo hladké tekutější těsto, které dáme péct na cca 40 minut. Když nám korpus chladne, můžeme si připravit puding, kterým pak buchtu polijeme a necháme ztuhnout.     Na čokoládovou granache si jednoduše ve vodní lázni rozpustíme čokoládu v rostlinné smetaně. Počkáme, až mírně vychladne, aby nám ale poleva stále hezky tekla, když s ní polijeme korpus s pudingem. Po vychladnutí vytrestáme snězením :- )   Dobrou chuť s dobrým jídlem přeje Pet :- )