Makovo citronový koláč s pudingem a čokoládovou granache
Neuvěřitelně vláčná buchta, ve které efektně křupe nemletý mák, na jazyku se Vám pak rozplývá citronovo-pomerančová chuť, která skvěle ladí s čokoládovou granache na vrchu. Tuto skvělou dvojku doplňuje vrstva va
Makovo citronový koláč s pudingem a čokoládovou granache
Neuvěřitelně vláčná buchta, ve které efektně křupe nemletý mák, na jazyku se Vám pak rozplývá citronovo-pomerančová chuť, která skvěle ladí s čokoládovou granache na vrchu. Tuto skvělou dvojku doplňuje vrstva vanilkového pudingu. Pokud Vás popis naladil, je na čase poznamenat si nákupní seznam :- )
SUROVINY
1 a 1/2 hrnku hladké mouky – dávám kombinaci celozrnné a hladké, celozrnná vyhrává
1 hrnek třtinového nebo kokosového cukru
1 lžička jedlé sody
½ lžičky soli nebo lžička himalajské (méně solí)
1 hrnek vody
100 ml oleje
1 lžíce jablečného octa
1 lžička vanilkového nebo mandlového extraktu
1 lžíce kůry z jednoho bio citronu, 1 lžíce kůry z jednoho bio pomeranče
šťáva z půlky citronu
¼ hrnku nemletého máku
1 puding uvařený dle návodu (za použití rostlinného mléka)
čokoládová granache
120 g 70 % čokolády, 100 g rostlinné smetany
Předehřejeme troubu na 180°C a pokud nemáme teflonovou formu na koláč, tak si jinou alternativu vymažeme a vysypeme. Velikost formy je v průměru klasické dortové formy.
Smícháme poctivě všechny suché ingredience
a pak přidáme všechno ostatní, aby nám vzniklo
hladké tekutější těsto, které dáme péct na cca
40 minut. Když nám korpus chladne, můžeme si připravit puding, kterým pak buchtu polijeme
a necháme ztuhnout.
Na čokoládovou granache si jednoduše ve vodní lázni rozpustíme čokoládu v rostlinné smetaně. Počkáme,
až mírně vychladne, aby nám ale poleva stále hezky tekla, když s ní polijeme korpus s pudingem.
Po vychladnutí vytrestáme snězením :- )
Dobrou chuť s dobrým jídlem přeje Pet :- )
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)