Marinované kedlubny v levadnuli, zázvorový sýr, koriandr a maracuja

Marinované kedlubny v levadnuli, zázvorový sýr, koriandr a maracuja

POČET PORCÍ: 10, DOBA PŘÍPRAVY: 60 min.

1 kg kedluben
200 g cukru
3 lžíce sušených květů levandule
500 ml vody
300 ml Maracuja Pyré
150 g moučkového cukru
50 g kukuřičného škrobu

 

POSTUP

Kedlubny oloupeme a nakrájíme pomocí nářezáku na tenké plátky, které blanšírujeme ve vroucí vodě asi 2 minuty a zchladíme v ledové lázni. Vodu, levanduli a cukr zavaříme, scedíme a necháme zchladit. Kedlubny zaléváme vychlazeným nálevem a necháme marinovat zhruba 40 minut. Marakujové pyré zahřejeme a zahustíme kukuřičným škrobem. Necháme povařit a dochucujeme moučkovým cukrem. Omáčku necháme vychladit.

 

SERVÍROVÁNÍ

Podáváme se zázvorovým sýrem, praženými mandlemi a koriandrem.

 

VYBRANÉ VÍNO K PÁROVÁNÍ

MUŠKÁT MORAVSKÝ z vinařství Matula ze spolku vinařů Dunajovské kopce – polosuché. Víno má světlejší barvu bílého zlata. Vůně je čistá intenzivnější, připomínající akátový květ a jasmín s příjemnými ovocnými podtóny. Chuť je šťavnatá, delikátní, ovocná.

 

 

 

Recept připravila restaurace MACE RESTAURANT z Tábora
Autor foto: David Peltán

 

 

 

Ingredience:

voda kedlubna