Omeleta se žampiony, mrkví a špenátem

Omeleta se žampiony, mrkví a špenátem

Suroviny na omeletu pro 4 osoby:

  • 200 g listového špenátu
  • 120 g žampionů nakrájených na malé kousky
  • 80 g najemno nakrájené cibule
  • 150 g hrubě nastrouhané mrkve
  • 12 rozmíchaných vajec 
  • 100 ml mléka
  • 100 ml smetany 
  • sůl, pepř
  • olivový olej

 

Postup:

  1. Cibuli a žampiony orestujte na olivovém oleji. 
  2. Dále přidejte nastrouhanou mrkev a špenát a restujte, dokud zelenina zcela nezměkne. Poté směs dochuťte a odložte stranou. 
  3. Vyšlehejte vejce s mlékem a smetanou. 
  4. Rozehřejte pánev na střední až vyšší stupeň a přidejte do ní trochu olivového oleje. 
  5. Když je pánev rozehřátá, vylijte na ní připravenou směs asi do výšky 2 cm. Rovnoměrně směs rozprostřete po celé ploše pánve. 
  6. Když se začnou okraje omelety zabarvovat, přidejte směs zeleniny s houbami. Poté opatrně omeletu zarolujte a přendejte na talíř. 

 

 

 

 

Nestlé pro zdraví dětí

Program Nestlé pro zdraví dětí je součástí globálního programu Nestlé for Healthier Kids a jeho cílem je motivovat rodiny, a především pak žáky základních škol k vyváženému životnímu stylu, správným stravovacím návykům a podpořit jejich zájem o pohybové aktivity. Tato mise reaguje na stále narůstající trend stravovacích potíží mladé generace, kdy více než pětina populace dětí v Česku ve věku 11–15 let má buď nadváhu, nebo je obézní. 

Nestlé pro zdraví dětí letos v ČR slaví 10. výročí a od svého vzniku proškolil v Česku více než 140 000 dětí. Projekt má záštitu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR a je provozován a financován společností Nestlé Česko s.r.o. ve spolupráci s odborníky na danou problematiku.