Bramborový koláč

Bramborový koláč

Počet porcí: 8 Doba přípravy: 35 Náročnost: *

Ingredience:
1 listové těsto
4 velké brambory
150 g polotučného tvarohu
100 g tvrdého sýra
1 vejce
hrst čerstvého rozmarýnu
sůl
čerstvě mletý pepř

 

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 170 oC.
  2. Tvaroh smíchejte s nastrouhaným sýrem a osolte a opepřete.
  3. Těsto si rozložte na plech s pečicím papírem, potřete ho tvarohovou směsí a poklaďte na brambory nakrájené na tenké plátky.
  4. Pomašlujte vejcem a dejte péct na cca 25 minut.
  5. Podávejte zasypané čerstvým posekaným rozmarýnem.

 

Tip: Pro skladování brambor je optimální teplota cca 4 oC a relativní vlhkost v rozmezí 80–90 %. Po omezenou dobu je lze uchovat i na balkoně, sklepních prostorách bytů apod. Pokud nemáte ani tyto možnosti skladování, kupujte je raději průběžně.

 

 

 

zdroj: www.akademiekvality.cz

 

Ingredience: