Celerový krém
Ingredience
3 lžíce řepkového oleje
1 střední cibule
1 bulva velkého celeru
4 brambory
1 litr zeleninového vývaru
6 lžic vloček nebo ovesná smetana
2 lžíce rostlinného másla (Alsan Bio)
sůl
muškátový oříšek
POSTUP:
Na oleji si orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, ke které po zezlátnutí přidáme na kostky pokrájený celer, zarejstujeme. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Až poté přidáme na kostičky nakrájené brambory, osolíme a buď přidáme rovnou ovesné vločky na zahuštění nebo vaříme bez nich, pokud máme ovesnou smetanu. Až brambory a celer změknou, rozmixujeme tyčovým mixérem v hladký krém, přidáme ovesnou smetanu, máslo, dochutíme muškátovým oříškem. Můžeme podávat s kousky opečené zeleniny jakou jsou kapustičky nebo cuketa a na sucho opraženými a osolenými semínky.
Ingredience: