Pohankový dort
přísady
- 150 g másla
- 140 g Korunního cukru moučka
- 4 vejce
- 140 g pohankové mouky
- 180 g mletých mandlí
- 1 ČL prášku do pečiva
- 250 g rybízového džemu
- Korunní cukr moučka mlýnek na posypání
příprava
Máslo s 80 g práškového cukru vymácháme do pěny. Vajíčka rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky přidáme k směsi másla a cukru. Z bílků a zbylého cukru vyšleháme sníh a zlehka ho přimícháme ke hmotě. Pohankovou mouku promícháme s mletými mandlemi a práškem do pečiva a přidáme k hmotě.
Dortovu formu vymastíme máslem, vylejeme do ní těsto a v předehřáté troubě pečeme při teplotě 170 °C 50 minut.
Upečený dort necháme vychladnout, následně ve středu podélně rozřízneme, spodní část potřeme džemem a přikryjeme vrchní částí. Nakonec posypeme Korunním cukrem moučkou z mlýnku.
zdroj: https://www.korunnicukr.cz/recepty/recipe-detail/pohankovy-dort/