Krém z mascarpone s Lotus Biscoff a jahodami

Krém z mascarpone s Lotus Biscoff a jahodami

Recept pro 6 osob

• 250 g mascarpone
• 60 g moučkového cukru
• 1 polévková lžíce amaretta
• 100 ml šlehačky
• 25 g cukru
• 8 g vanilkového cukru
• 65 g Lotus Biscoff sušenek
• 500 g jahod
• 6 skleniček

 

POSTUP:

Rozmixujte mascarpone, moučkový cukr a amaretto. Ušlehejte smetanu s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidejte k mascarpone.

Rozemelte Lotus Biscoff sušenky. Umyjte jahody, nechte je okapat. Jahody poté rozkrájejte na kousky a rozdělte na 6 porcí.

Rozdělte rozemleté Lotus Biscoff sušenky na 6 porcí. Do skleniček dávejte vždy vrstvu sušenek, kousky jahod a vrstvu mascarpone. Takto opakujte do naplnění skleniček. Navrch umístěte na ozdobu pár kousků jahod.

Umístěte do ledničky min. na 4 hodiny, než dezert ztuhne.

 

 

zdroj: https://www.lotusbiscoff.com/cs/recepty/krem-z-mascarpone-s-lotus-biscoff-jahodami

 

 

 

Ingredience: