Jablečný koláč s Lotus Biscoff

Jablečný koláč s Lotus Biscoff

Recept pro 6 osob

• 250 g hladké mouky
• 130 g cukru
• 175 g změklého másla
• 4 čajové lžičky mleté skořice
• 2 vejce
• 1 kg jablek
• 250 g Lotus Biscoff sušenek

POSTUP:

Předehřejte troubu na 170°C

Smíchejte mouku, 80 g cukru, máslo, 1 lžičku skořice a 1,5 vejce, až vznikne hladké těsto.

Použijte 3/4 těsta do koláčové formy. Těsto vyválejte na placku a vložte do formy, prsty vtlačte do krajů.

Oloupejte jablka a nakrájejte je na malé kousky. Přidejte 3 lžičky skořice, 50g cukru a Lotus Biscoff rozemleté sušenky. Směs promíchejte (množství Lotus Biscoff sušenek přidejte dle chuti).

Jablka rovnoměrně vložte do koláčové formy.

Zbývající těsto nakrájejte na proužky. Vytvořte přes jablka mřížku.

Zbývající 1/2 vejce rozšlehejte a potřete proužky těsta i okraje. Koláč pečte 60 až 65 minut

 

 

 

zdroj: https://www.lotusbiscoff.com/cs/recepty/jablecny-kolac-s-lotus-biscoff

 

Ingredience: