Jablečný koláč s Lotus Biscoff
Recept pro 6 osob
• 250 g hladké mouky
• 130 g cukru
• 175 g změklého másla
• 4 čajové lžičky mleté skořice
• 2 vejce
• 1 kg jablek
• 250 g Lotus Biscoff sušenek
POSTUP:
Předehřejte troubu na 170°C
Smíchejte mouku, 80 g cukru, máslo, 1 lžičku skořice a 1,5 vejce, až vznikne hladké těsto.
Použijte 3/4 těsta do koláčové formy. Těsto vyválejte na placku a vložte do formy, prsty vtlačte do krajů.
Oloupejte jablka a nakrájejte je na malé kousky. Přidejte 3 lžičky skořice, 50g cukru a Lotus Biscoff rozemleté sušenky. Směs promíchejte (množství Lotus Biscoff sušenek přidejte dle chuti).
Jablka rovnoměrně vložte do koláčové formy.
Zbývající těsto nakrájejte na proužky. Vytvořte přes jablka mřížku.
Zbývající 1/2 vejce rozšlehejte a potřete proužky těsta i okraje. Koláč pečte 60 až 65 minut
zdroj: https://www.lotusbiscoff.com/cs/recepty/jablecny-kolac-s-lotus-biscoff
Ingredience: