Salát Waldorf s kuřecím masem
Ingredience:
2 prsní řízky z Drůbežářského závodu Klatovy,
4 polévkové lžíce jablečného vinného octa,
40 gramů medu,
110 gramů opražených pekanových ořechů,
400 gramů hroznového červeného vína, nejlépe bez pecek,
2 kusy řapíkatého celeru,
1 kus jarní cibulky,
Mix listových salátů,
1 jablko,
1 granátové jablko,
100 g sýra s modrou plísní,
sůl, pepř, olivový olej a medová hořčice na dochucení.
Postup:
1/ Kuřecí maso očistěte a zprudka opečte z obou stran na olivovém oleji. Osolte a opepřete. Pro zachování šťavnatosti po vytvoření krusty podlijte troškou vody, přiklopte pokličkou a ještě na chvilku stáhněte plamen, maso bude si zachová šťávu.
2/ Listy salátu natrhejte na menší kousky a dejte do mísy. Jablko nakrájejte na tenké plátky, granátové jablko rozpulte a vyberte semínka. Do salátu přidejte filírovaná steak, jablka a kousky modrého sýra.
3/ Vinný ocet smíchejte s medem a trochou horké vody, můžete přidat i medovou hořčici, lehce osolte a opepřete. Salát zalijte medovou zálivkou a dozdobte pekanovými ořechy.
Ingredience:
granátové jablko jablka kuřecí prsní med sýr modrý řapíkatý celer mix salátů