Salát Waldorf s kuřecím masem

Salát Waldorf s kuřecím masem

Ingredience

2 prsní řízky z Drůbežářského závodu Klatovy, 
4 polévkové lžíce jablečného vinného octa, 
40 gramů medu, 
110 gramů opražených pekanových ořechů, 
400 gramů hroznového červeného vína, nejlépe bez pecek, 
2 kusy řapíkatého celeru, 
1 kus jarní cibulky, 
Mix listových salátů, 
1 jablko, 
1 granátové jablko, 
100 g sýra s modrou plísní, 
sůl, pepř, olivový olej a medová hořčice na dochucení.

 

Postup: 

1/ Kuřecí maso očistěte a zprudka opečte z obou stran na olivovém oleji. Osolte a opepřete. Pro zachování šťavnatosti po vytvoření krusty podlijte troškou vody, přiklopte pokličkou a ještě na chvilku stáhněte plamen, maso bude si zachová šťávu.

2/ Listy salátu natrhejte na menší kousky a dejte do mísy. Jablko nakrájejte na tenké plátky, granátové jablko rozpulte a vyberte semínka. Do salátu přidejte filírovaná steak, jablka a kousky modrého sýra. 

3/ Vinný ocet smíchejte s medem a trochou horké vody, můžete přidat i medovou hořčici, lehce osolte a opepřete. Salát zalijte medovou zálivkou a dozdobte pekanovými ořechy.