Pikantní dýňová s mexickým krémem
Ingredience pro 4 osob
1 balení Bonduelle Dýňová polévková směs (400 g)
1/2 šálku smetany ke šlehání
1/2 šálku zakysané smetany
1 ČL čerstvé limetkové šťávy
2 šálky mléka
1 a 1/4 ČL sušených a drcených chilli papriček
2 šálky kuřecího vývaru
3/4 šálku loupaných dýňových semínek
1/2 šálku smetany ke šlehání
1/2 šálku zakysané smetany
1 ČL čerstvé limetkové šťávy
2 šálky mléka
1 a 1/4 ČL sušených a drcených chilli papriček
2 šálky kuřecího vývaru
3/4 šálku loupaných dýňových semínek
POSTUP
V malé misce smícháme smetanu ke šlehání, zakysanou smetanu a limetkovou šťávu. Zakryjeme a necháme 2 hod. odpočinout.
Do hrnce dáme mléko, kuřecí vývar, drcené chilli papričky a přivedeme k varu.
Poté přidáme Bonduelle Dýňovou zeleninou směs a vaříme 3 min., dokud zelenina nezměkne. Poté dochutíme solí a pepřem a vše rozmixujeme tyčovým mixérem.
Polévku rozdělíme do misek a navrch přidáme zakysanou smetanu a posypeme dýňovými semínky.
BON APPÉTIT!