Fazolovo – batátový guláš

Fazolovo – batátový guláš

 

(5 porcí)

Suroviny:

  • 2 hrnky uvařených fazolí
  • 2 hrnky mražené kukuřice
  • ½ hrnku červené čočky
  • 2 lžíce quinoi
  • 3 batáty
  • 3 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 hrnky rajčatového protlaku
  • 2 hrnky vody
  • 1 lžíce koření garam masala
  • 1 lžička mleté červené papriky
  • sůl, pepř

POSTUP 

Cibule nakrájíme na půlměsíčky, osmahneme na oleji a zasypeme červenou paprikou. Tu krátce opečeme a zalijeme protlakem a vodou. Přidáme fazole, kukuřici, propláchnutou čočku a quinou, batáty na kostky, rozmačkaný česnek a koření. Vaříme na mírném plameni do změknutí batátů, průběžně mícháme a podle potřeby přilíváme vodu. Nakonec osolíme podle chuti.

 

TIP: Černé fazole obsahují ze všech druhů fazolí nejlépe stravitelné bílkoviny.

 

zdroj: veganska-kucharka

 

 

Ingredience: