Fazolovo – batátový guláš
(5 porcí)
Suroviny:
- 2 hrnky uvařených fazolí
- 2 hrnky mražené kukuřice
- ½ hrnku červené čočky
- 2 lžíce quinoi
- 3 batáty
- 3 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 hrnky rajčatového protlaku
- 2 hrnky vody
- 1 lžíce koření garam masala
- 1 lžička mleté červené papriky
- sůl, pepř
POSTUP
Cibule nakrájíme na půlměsíčky, osmahneme na oleji a zasypeme červenou paprikou. Tu krátce opečeme a zalijeme protlakem a vodou. Přidáme fazole, kukuřici, propláchnutou čočku a quinou, batáty na kostky, rozmačkaný česnek a koření. Vaříme na mírném plameni do změknutí batátů, průběžně mícháme a podle potřeby přilíváme vodu. Nakonec osolíme podle chuti.
TIP: Černé fazole obsahují ze všech druhů fazolí nejlépe stravitelné bílkoviny.
zdroj: veganska-kucharka
Ingredience: