Hustá květáková polévka
Příprava
- Květák, mrkev a pórek nakrájejte na větší kusy a dejte vařit do osolené vroucí vody.
- Vařte 15 minut a před koncem přidejte nakrájenou petrželku.
- Zeleninu sceďte a ještě teplou rozmixujte v elektrickém mixéru, postupně přidávejte trochu teplé vody, ve které se zelenina vařila.
- K rozmixované zelenině přidejte asi 700 ml vody, Podravka přísadu do jídel, muškátový oříšek, máslo a krátce povařte.
- Smetanu smíchejte se škrobovou moučkou, vmíchejte do polévky a krátce povařte.
Servírování: Polévku podávejte s kostičkami opečeného chleba.
Rada: Polévka bude ještě chutnější, když před podáváním přimícháte trochu citronové šťávy.
https://www.podravka.cz/recept/cee9065c-6182-11eb-b742-0242ac120019/husta-kvetakova-polevka/
Ingredience: