Frittata s párky

Frittata s párky

 

4–6 PORCÍ | PŘÍPRAVA: 25 MINUT | PEČENÍ: 15 MINUT

500 g nových brambor
1 lžíce olivového oleje
8 párků, naříznutých jako na opékání na grilu
6 vajec, zlehka prošlehaných
100 ml smetany ke šlehání
2 stroužky česneku, oloupané a rozdrcené
hrst pažitky a hrst
petrželky, nasekané + další k podávání
1 lžíce steakové hořčice + k podávání
sůl a pepř
sýr, nastrouhaný

 

Postup

  • Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a nakrájejte na silnější plátky. Troubu v režimu grilu zahřejte na 250 °C.
  • Zatím v pánvi zahřejte olivový olej, opečte na něm dozlatova párky a pak je nechte stranou.
  • V míse promíchejte vejce, smetanu, česnek, bylinky a hořčici, sůl a pepř.
  • Plátky brambor rozprostřete do zapékací mísy nebo koláčové formy a zalijte vaječnou směsí. Navrch položte párky a vše posypte sýrem. Teplotu v troubě zmírněte na 200 °C a pečte 10–15 minut, aby povrch zezlátl.
  • Před podáváním ozdobte bylinkami. Můžete doplnit hořčicí.

 

Zdroj: https://www.penny.cz/penny-corner/recepty/frittata-s-parky

 

Ingredience: