Masopustní bavorské vdolky s povidly

Masopustní bavorské vdolky s povidly

Ingredience na těsto:

  • 1 balíček Vitana Droždí sušené pekařské
  • špetka soli
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 250 ml vlažného mléka
  • 40 g moučkového cukru
  • 500 g polohrubé mouky
  • 2 vejce
  • 30 ml řepkového oleje + na smažení
  • 4 lžíce tuzemáku

na ozdobu:


Postup:
Droždí vsypte do misky, přidejte 2 lžíce hladké mouky, lžičku cukru a promíchejte, a 4 lžíce vlažného mléka a nechte 5 minut odpočívat. Polohrubou mouku smíchejte se solí, zbylým cukrem, vejci, tuzemákem a připraveným kváskem z droždí. Přidejte 30 ml oleje a vypracujte vláčné těsto. Přikryjte utěrkou a nechte 15 minut na teplém místě vykynout.

Na pomoučněném válu vykynuté těsto propracujte a vyválejte placku o tloušťce 2 cm. Z ní vykrojte pomocí sklenice kolečka o průměru 6 cm. Ty nechte ještě 10 minut vykynout, poté prsty trochu roztáhněte a uprostřed nich udělejte malý důlek.

Ve vyšším pánvi na rozpáleném oleji vdolky po obou stranách osmažte dozlatova a poté nechte okapat na ubrousku od přebytečného oleje.

Vychladlé vdolky ozdobte povidly, vyšlehanou šlehačkou a pocukrujte.

 

Zdroj: www.receptyschuti.cz/recept/masopustni-bavorske-vdolky-s-povidly/2305

 

Ingredience: