Sarma s uzeným masem
Příprava
- Na lžíci oleje osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a slaninu.
- Maso, prolisovaný česnek, orestovanou cibuli, slaninu, vejce, rýži, vodu, červenou mletou papriku, pepř, přísadu do jídel Podravka a sůl dobře promíchejte.
- Listy zelí oddělte, vykrojte silnou střední část a omyjte je pod tekoucí vodou.
- Připravené listy naplňte masovou směsí a srolujte.
- Polovinu krájeného zelí prostřete na dno nádoby, naskládejte nakrájená žebírka, na ně připravené sarmy, přidejte bobkový list, celý pepř a pokryjte zbylým nakrájeným zelím
- Zalijte vodou a vařte na mírném ohni asi 2 hodiny.
- Na jíšku osmahněte na oleji mouku dozlatova.
- Za stálého míchání přidejte mletou červenou papriku, Podravka rajčata a vodu.
- Potom přimíchejte jíšku do sarmy a ještě krátce povařte.
Servírování: Sarmu podávejte s vařenými brambory.
Rada: Místo žebírek můžete použít plátky masité slaniny.
zdroj: https://www.podravka.cz/recept/cf6a1ce2-6182-11eb-b6ea-0242ac120028/sarma-s-uzenym-masem/