Lososový tatarák s avokádem
SUROVINY
- 200 g lososa
- 1 menší cibulka
- 1 lžíce kapar
- šťáva z poloviny citronu
- špetka soli
- pepř
- 1 lžíce olivového oleje
- hrst listového salátu (rukola, polníček...)
- 1 lžíce vinného octa
- 1 avokádo
POSTUP
1) Lososa očistěte a nakrájejte na malé kostičky. Přendejte do misky.
2) Do misky přidejte na jemno nasekanou cibulku, kapary, citronovou šťávu, sůl a pepř. Vše zamíchejte a misku dejte stranou.
3) Avokáda oloupejte a nakrájejte na kostičky.
4) Kostičky avokáda smíchejte se lžící citronové šťávy, solí a pepřem.
5) Připravte si dvě kulaté formičky. Formičky položte na 2 servírovací talíře. Do každé přidejte 1/2 avokádové směsi.
6) Na vrstvu s avokádem rovnoměrně rozdělte lososovou směs. Zvrchu směs zmáčkněte lžící a opatrně zvedněte formu.
7) Tatarák podávejte s čerstvým polníčkem a celozrnným pečivem.