Ovesné minipizzy
SUROVINY
- 200 g ovesných vloček (rozmixovat)
- 4× bílek
- 2 lžíce vody
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 100 g kečupu slazeného stévií
- 100 g krůtí šunky (nakrájet najemno)
- 100 g mozzarelly (nakrájet najemno)
- 1 špetka soli
POSTUP
1) Troubu předehřejte na 200 °C. Připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.
2) Rozmixované vločky smíchejte s bílky, 2 lžícemi vody, solí a tymiánem.
3) Ze směsi tvarujte menší kolečka a skládejte je na připravený plech.
4) Plech dejte do trouby a pečte cca 5 minut na 180–200 °C.
5) Mezitím natrhejte šunku a nakrájejte mozzarellu na větší kostky.
6) Po uplynutí uvedeného času minipizzy vyndejte, potřete kečupem a naskládejte na ně natrhanou šunku a mozzarellu.
7) Vraťte je zpátky do trouby a pečte dalších 10–15 minut.
TIP! Upečené minipizzy můžete ozdobit několika lístky čerstvé bazalky.