Jogurtová marináda
Ingredience:
250 g bílého jogurtu
šťáva a kůra z jednoho citronu
4 lžíce slunečnicového či olivového oleje
2 – 4 stroužky česneku
čerstvá bazalka a oregano
sůl
Postup:
1/ Na pracovní plochu si připravte všechny ingredience.
2/ Nakrájejte si nadrobno čerstvou bazalku, prolistujte česnek a nastrouhejte kůru z citronu.
3/ Připravte si misku, do které si naložíte připravené maso. Jako první do misky vložte bílý jogurt. Poté přidejte šťávu i nastrouhanou kůru z jedno citronu. Přilijte olej a přidejte prolisovaný česnek a bylinky.
4/ Naložte do marinády kuřecí plátky a nechte 2 hodiny minimálně v lednici, v lepším případě nechte přes noc marinovat.
5/ Nezapomeňte naložené maso vyndat alespoň o hodinu dřív, než se jej rozhodnete grilovat, předejdete tak teplotnímu šoku masa.