Pistáciová zmrzlina

Pistáciová zmrzlina
  • počet porcí – 500 ml zmrzliny
  • náročnost – jednoduché
  • doba přípravy – cca tři hodiny

 

Suroviny

  • 250 g mascarpone
  • 250 ml plnotučného mléka
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • špetka soli
  • 100 g pistáciového másla
  • hrst nasekaných pistácií + na ozdobu
  • kornoutky na zmrzlinu

 

Postup na přípravu zmrzliny:

Zmrzlinu jsme připravili za pomoci výrobníku zmrzliny Sage The Smart Scoop BCI600, který má 12 přednastavených programů. Kromě klasické zmrzliny si poradí i se sorbetem, mraženým jogurtem nebo gelatem. Součástí přístroje je kompresor, který zajistí namražení nádoby. Ovládání je elektronické a zobrazuje se na podsvíceném LCD displeji. Kontrola přípravy je možná přes průhledné víko, které zároveň umožňuje přidávání dalších ingrediencí, jako jsou v tomto případě nasekané pistácie.

  • Mléko a mascarpone vyndejte z lednice předem, aby měly pokojovou teplotu.
  • V misce si smíchejte mléko, mascarpone, javorový sirup a přidejte pistáciové máslo. Vše míchejte, dokud se vám směs nespojí. Pokud by se pistáciové máslo nechtělo do směsi zapracovat, směs lehce zahřejte.
  • Hotovou směs na pistáciovou zmrzlinu vložte do lednice na cca hodinu zchladnout.
  • Vychlazenou zmrzlinovou směs přelijte do nádoby od zmrzlinovače SAGE THE SMART SCOOP™, nádobu i se směsí vložte do zmrzlinovače a uzavřete víkem. Díky vestavěnému kompresoru ve zmrzlinovači nemusíte nádobu namražovat.
  • Zmrzlinovač zapněte funkcí POWER a otáčecím kolečkem zvolte program ICE CREAM/HARD.
  • Tlačítkem START zmrzlinovač zapněte a nechte jej pracovat.
  • Jakmile zmrzlinovač cinkne a na displeji se objeví ADD MIX-INS, otevřete víko zmrzlinovače a přidejte nasekané kousky pistácií.
  • Po přidání pistácií nechte zmrzlinovač dál pracovat. Jakmile je zmrzlina úplně hotová, zazní další cinknutí.
  • Hotovou zmrzlinu rovnou servírujte do kornoutků, nebo ji přendejte do jiné nádoby a vložte do mrazáku.

 

 

 

Pro další informace a novinky navštivte adresu www.sagecz.cz

 

Ingredience: