Máslové sušenky s brusinkami

Máslové sušenky s brusinkami

 

Suroviny na cca 15 sušenek: 
200 g špaldové mouky
80 g Ghí od Českého Ghíčka
50 g třtinového cukru
hrst větších sušených brusinek

Postup:
V míse smícháme špaldovou mouku s třtinovým cukrem. Přidáme Ghí od Českého Ghíčka a ručně vypracujeme „máslové“ těsto. Z toho pak tvoříme kuličky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Kuličky palcem ruky opatrně stlačíme a doprostřed vzniklého důlku vložíme brusinku. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 ˚C asi 20 minut. Sušenky necháme vychladnout na mřížce a můžeme mlsat.

Tip: Při pečení letošního cukroví můžete vyzkoušet také novinku Ghítelu od Českého Ghíčka. Jedná se o alternativu oblíbené pomazánky, složenou z oříšků, medu, kakaa a ghí. Na výběr je arašídová nebo lískooříšková a chystají se i další příchutě!

 

Tip: Ghí od Českého Ghíčka koupíte na www.ceskeghicko.cz za 388 Kč (760 ml)

Zdroj a foto: www.ceskeghicko.cz a Lucie Rosenbergerová

 

 

Ingredience:

ghíčko