Smažený kapr v pivním těstíčku s majonézou z meduňky
Počet porcí: 4 porce Doba přípravy: 40 minut Náročnost: *
Ingredience:
500 g kapřího filetu
Na těstíčko:
200 g hladké mouky
350 ml piva BEDŘICHOVA JEDENÁCTKA od VESELKA LITOMYŠL s.r.o.
5 g droždí
špetka cukru
slunečnicový olej na smažení
majonéza
sůl, pepř, meduňka
Postup:
- Nejdříve připravíme těstíčko – smícháme vlažné pivo a droždí a poté přidáme mouku. Necháme cca 30 minut kynout.
- Na kapřím filetu v hřbetní části uděláme zářezy blízko u sebe, abychom přeřezali kosti. Poté kapra nakrájíme na plátky maximálně jeden centimetr silné. Osolíme
a opepříme. - Kapří hranolky poprášíme moukou, namáčíme do těstíčka a rovnou smažíme v rozpáleném oleji.
- Nasekáme meduňku a smícháme s majonézou. Můžeme okyselit citronem.
zdroj foto: regionalnipotravina.cz