Smažený kapr v pivním těstíčku s majonézou z meduňky

Smažený kapr v pivním těstíčku s majonézou z meduňky

Počet porcí: 4 porce Doba přípravy: 40 minut Náročnost: *
 

Ingredience:

500 g kapřího filetu

Na těstíčko:

200 g hladké mouky
350 ml piva BEDŘICHOVA JEDENÁCTKA od VESELKA LITOMYŠL s.r.o.
5 g droždí
špetka cukru
slunečnicový olej na smažení
majonéza
sůl, pepř, meduňka

 

Postup:

  1. Nejdříve připravíme těstíčko – smícháme vlažné pivo a droždí a poté přidáme mouku. Necháme cca 30 minut kynout.
  2. Na kapřím filetu v hřbetní části uděláme zářezy blízko u sebe, abychom přeřezali kosti. Poté kapra nakrájíme na plátky maximálně jeden centimetr silné. Osolíme
    a opepříme.
  3. Kapří hranolky poprášíme moukou, namáčíme do těstíčka a rovnou smažíme v rozpáleném oleji.
  4. Nasekáme meduňku a smícháme s majonézou. Můžeme okyselit citronem.

 

 

zdroj foto: regionalnipotravina.cz

 

Ingredience:

kapr pivo