Grilovaný květák s lískovými ořechy
![Grilovaný květák s lískovými ořechy](/files/thumbnails/20210719-14-10-59-grilovany-kvetak-akademie-kvality-postup1-thumb-700-1000-1626696659.jpg)
Počet porcí: 4 porce Doba přípravy: 60 minut Náročnost: *
Ingredience:
1 ks větší květák
100 g lískových ořechů
50 ml vinného octa
2 lžičky hořčice
100 ml oleje z lískových ořechů
sůl, pepř, med
Postup:
- Květák rozdělíme na čtyři části. Květák osolíme, opepříme, polijeme olejem a zabalíme do alobalu. Pečeme na mírném žáru do měkka cca 30 minut.
- Mezitím opražíme půlky lískových ořechů v sítku.
- Zálivku na květák vyrobíme za pomoci hořčice a octa. Dobře promícháme a pak pomalu přiléváme olej tak, aby vznikla emulze. Dochutíme solí, pepřem a medem.
- Grilovaný květák přelijeme zálivkou a posypeme praženými ořechy.
zdroj: www.akademiekvality.cz