Grilovaný květák s lískovými ořechy

Grilovaný květák s lískovými ořechy

Počet porcí: 4 porce Doba přípravy: 60 minut Náročnost: *

Ingredience:

1 ks větší květák
100 g lískových ořechů
50 ml vinného octa
2 lžičky hořčice
100 ml oleje z lískových ořechů
sůl, pepř, med

 

Postup:

  1. Květák rozdělíme na čtyři části. Květák osolíme, opepříme, polijeme olejem a zabalíme do alobalu. Pečeme na mírném žáru do měkka cca 30 minut.
  2. Mezitím opražíme půlky lískových ořechů v sítku.
  3. Zálivku na květák vyrobíme za pomoci hořčice a octa. Dobře promícháme a pak pomalu přiléváme olej tak, aby vznikla emulze. Dochutíme solí, pepřem a medem.
  4. Grilovaný květák přelijeme zálivkou a posypeme praženými ořechy.

 

 

zdroj: www.akademiekvality.cz