Tartar z červené řepy s krémem z kozího sýra s hruškovým chutney a karamelovými ořechy

Tartar z červené řepy s krémem z kozího sýra s hruškovým chutney a karamelovými ořechy

Ingredience:

4 červené řepy
4 větvičky tymiánu a rozmarýnu
Olej
Sůl
5 lžic balzamikového octa
3 lžíce medu
Tymián, nasekaný najemno
150 g kozího sýra
300 ml smetany
2 lžíce vlašských nebo lískových ořechů
4 lžíce cukru
1 lžíce medu
Hruškové chutney

 

POSTUP:

Červenou řepu zabalte do alobalu s tymiánem, rozmarýnem, trochou oleje a solí. Pečte v troubě na 180 °C cca 30-40 minut do změknutí řepy. Po vychladnutí řepu oloupejte a nakrájejte na malé kostičky, které smíchejte se směsí balzamikového octa a medu, dle potřeby dosolte. Ořechy nasucho opražte dozlatova. Z cukru a medu připravte světlý karamel do kterého přidejte opečené ořechy a zalijte trochou vody, krátce provařte. Kozí sýr rozpusťte ve smetaně s tymiánem, rozmixujte tyčovým mixérem a lehce osolte.  Nechte v chladničce vychladnout. Tartar servírujte s krémem z kozího sýra, hruškovým chutney a zkaramelizovanými ořechy.