Pikantní polévka s hlívou ústřičnou a vepřovým masem

Pikantní polévka s hlívou ústřičnou a vepřovým masem

Suroviny:

1 konzerva vepřového masa ve vlastní šťávě Hamé4 hlívy ústřičné, 1 mrkev, 1 lžička čerstvého nastrouhaného zázvoru, 1 svazek jarní cibulky, 1,5l kuřecího vývaru, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 stroužek česneku, 2 lžíce rybí omáčky, chilli paprička dle chuti

Postup:  

V hrnci rozehřejte olej a orestujte na něm zázvor a prolisovaný česnek. Přidejte mrkev nakrájenou na tenké nudličky, plátky hub a chvilku společně opékejte. Zalijte vývarem a 10 minut povařte. Z vepřového masa Hamé odeberte přebytečnou šťávu a tuk a rozdělte po vláknech. Přidejte ho ke konci vaření do polévky spolu s nakrájenou jarní cibulkou. Pokud máte rádi pikantní chutě, přidejte i chilli papričku. Nakonec dochuťte rybí omáčkou.

TIP:

Polévku můžete podávat samotnou nebo ji doplnit rýžovými nudlemi, aby byla vydatnější. Můžete ji také pro autentičtější čínskou chuť dochutit rýžovým octem a zahustit dvěma lžícemi škrobu, který rozšleháte ve trošce studené vody.

 

 

www.hame.cz

 

Ingredience: