Dýňové tortellini s bazalkou, parmezánem a cherry rajčátky

Dýňové tortellini s bazalkou, parmezánem a cherry rajčátky

Ingredience:

  • 1 ks dýně hokaidó
  • 125 g hladké mouky
  • 125 g hrubé mouky
  • 3 ks vejce
  • hrst cherry rajčátek
  • parmezán na posypání
  • hrst bazalky
  • extra panenský olivový olej
  • sůl a pepř


Náplň:

Dýni vydlabeme a položíme na alobalem vyložený pekáč. Osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Takto pečeme asi půl hodiny při 180 stupních.

Mezitím si připravíme těsto na tortellini. V míse smícháme hladkou a hrubou mouku, přidáme asi lžíci oleje a dvě vejce. Vše promícháme, dokud se těsto nespojí. Poté ho přendáme na pracovní plochu a dobře propracujeme. Necháme odpočinout v potravinové fólii asi půl hodiny.

V rozpáleném hrnci orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme i upečenou dýni a dusíme na mírném plameni asi 5 minut, aby se z dýně vypařila voda, ochutíme podle potřeby.

Těsto:

Těsto vyválíme a vykrájíme z něj kolečka o průměru asi 5 cm. Okraj kolečka potřeme rozšlehaným vejcem, doprostřed dáme malou lžičku dýňové náplně, přehneme na polovinu, prsty spojíme okraje a stočíme do tvaru tortellini. Takto připravené těstoviny vaříme v osolené vroucí vodě 3-4 minuty, dokud nevyplavou na povrch. Takto připravené těstoviny podáváme s cherry rajčátky, parmazánem a bazalkou.