Sladký dýňový chléb se zázvorem
Obtížnost: nízká | Porce: 8 | Čas: 90 minut
Ingredience
Celozrnná mouka | 350 g |
Prášek do pečiva | 1 lžíce |
Soda na pečení | 1 lžíce |
Mletý zázvor | 1 lžíce |
Muškátový oříšek | 1/2 lžičky |
Vlašské ořechy | 100 g |
Olivový olej | 125 g |
Javorový sirup | 280 g |
Vejce | 2 ks |
Vanilkový cukr | 1 ks |
Dýňové pyré | 500 g |
Sůl | 20 g |
POSTUP
Veškeré suché ingredience prosejeme a smícháme je v míse dohromady. Ostatní ingredience smícháme v druhé míse a přidáme ořechy.
Obě směsi smícháme dohromady a důkladně promícháme.
Troubu předehřejeme na 170°C, hotovou směs nalijeme do chlebové formy, kterou jsme vymazali olejem nebo vyložili pečícím papírem a pečeme v troubě cca 1 hodinu.
Že je chléb upečený zjistíme vpíchnutím špejle, která musí vyjít z chleba suchá.
Obě směsi smícháme dohromady a důkladně promícháme.
Troubu předehřejeme na 170°C, hotovou směs nalijeme do chlebové formy, kterou jsme vymazali olejem nebo vyložili pečícím papírem a pečeme v troubě cca 1 hodinu.
Že je chléb upečený zjistíme vpíchnutím špejle, která musí vyjít z chleba suchá.
Chléb je dobré před pečením posypat nějakými semínky, např. slunečnice, chia, lněné nebo dýňová
TIP
- Jestliže chléb pečeme pro děti, tak uberte zázvor zhruba na polovinu, aby chléb nebyl tak pikantní a úplně vynechte muškátový oříšek.
zdroj: www.lamart.cz