Sladký dýňový chléb se zázvorem

Sladký dýňový chléb se zázvorem
Obtížnost: nízká | Porce: 8 | Čas: 90 minut

Ingredience

Celozrnná mouka  350 g
Prášek do pečiva  1 lžíce
Soda na pečení   1 lžíce
Mletý zázvor   1 lžíce
Muškátový oříšek  1/2 lžičky
Vlašské ořechy   100 g
Olivový olej   125 g
Javorový sirup   280 g
Vejce   2 ks
Vanilkový cukr   1 ks
Dýňové pyré   500 g
Sůl    20 g


POSTUP
Veškeré suché ingredience prosejeme a smícháme je v míse dohromady. Ostatní ingredience smícháme v druhé míse a přidáme ořechy.

Obě směsi smícháme dohromady a důkladně promícháme.

Troubu předehřejeme na 170°C, hotovou směs nalijeme do chlebové formy, kterou jsme vymazali olejem nebo vyložili pečícím papírem a pečeme v troubě cca 1 hodinu.

Že je chléb upečený zjistíme vpíchnutím špejle, která musí vyjít z chleba suchá.

Chléb je dobré před pečením posypat nějakými semínky, např. slunečnice, chia, lněné nebo dýňová

TIP
- Jestliže chléb pečeme pro děti, tak uberte zázvor zhruba na polovinu, aby chléb nebyl tak pikantní a úplně vynechte muškátový oříšek.