Kapustové závitky s krůtím masem
- Kapusta 1 hlávka
- Mleté krůtí maso 500 g
- Máslový toustový chléb 3 plátky
- Čerstvé mléko plnotučné 100 ml
- Parmigiano reggiano, strouhaný sýr 40 g
- Oravská slanina 50 g
- Cibule žlutá 1 ks
- Hladkolistá petržel 1 hrst
- Sušené oregáno 0.5 lžičky
- Rajčatová passata 1 sklenice
- Krupicový cukr 1 lžíce
- Mlýnek mořská sůl
- Mlýnek pepř čtyř barev
- Olivový olej extra panenský
Postup:
- Cibuli oloupejte a pokrájejte najemno. Slaninu nakrájejte na kostičky a na rozehřáté pánvi ji osmahněte.
- Pak přidejte cibuli a na mírném plameni smažte 5–7 minut.
- Listy kapusty oddělte od košťálu, dejte do mísy a zalijte vroucí vodou.
- Nechte chvilku stát a poté sceďte. Ze spařených listů nožem vyřízněte tuhé žebro, jinak se budou špatně motat do závitků.
- Plátky toustového chleba zbavte okrajů, pokrájejte na větší kostky a přelijte mlékem.
- Nechte chvíli stát a pak přebytečné mléko z chleba vymačkejte.
- Do mísy dejte mleté maso, osmahnutou cibuli se slaninou, nastrouhaný parmezán, nasekanou petrželku, oregano a chléb.
- Vše pořádně promíchejte a dochuťte solí a pepřem. Na každý list dejte náplň, přehněte boční okraje a stočte.
- Troubu předehřejte na 180 °C. Do zapékací mísy nalijte passatu, kterou dochuťte solí, pepřem a cukrem.
- Poté dovnitř vyskládejte závitky, zakápněte olivovým olejem a zakryjte alobalem.
- Pečte v předehřáté troubě 20 minut. Pak alobal odstraňte a pečte dalších 15–20 minut.
zdroj: https://www.gustoacademy.cz/recepty/detail/kapustove-zavitky-s-krutim-masem
Ingredience:
cukr krupice oregano rajčata sekaná (plechovka) kapusta maso mleté krůtí