Sušenkový sendvič

Sušenkový sendvič

INGREDIENCE

180 g hladké mouky
32 g mandlové mouky
3 g kypřicího prášku
1 g soli
66 g moučkového cukru
100 g studeného másla
32 g žloutků
400 g karamelizovaného kondenzovaného sladkého mléka

 

POSTUP
Všechny suché ingredience smíchejte a prosejte. Přidejte na kostičky nakrájené studené máslo a rukama nebo pomocí mixéru vytvořte drobenku. Přidejte žloutky, rychle těsto zamíchejte a dejte zchladit do lednice minimálně na hodinu. Vychladlé těsto následně vyválejte na tloušťku asi 2 mm mezi dvěma listy pečicího papíru. Odstraňte vrchní papír, vykrojte 20 koleček o průměru 7 cm a uložte alespoň na dvě hodiny do chladu. Poté položte kolečka na plech s pečicím papírem a v troubě předehřáté na 160 °C pečte zhruba 18 minut. Nechte vychladnout na plechu.

Kondenzovaným mlékem naplňte cukrářský sáček s hladkou špičkou o průměru 5 mm a nastříkejte na upečená kolečka do tvaru spirály po celém jejím povrchu. Přiklopte volným kolečkem a nechte pár hodin v pokojové teplotě rozležet. Použijte přibližně 40 g směsi na jednu sušenku.

 

 

Dopřejte si proto k zákusku třeba prémiovou kávu L’OR a nechte se unášet dokonalým aroma i vytříbenou chutí.