Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Snadné / 90 minut

 

Ingredience

3 vejce
150 g cukr moučka
550 g Valašské Kyšky
3 dl oleje
600 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
2 lžíce citronové šťávy
kůra z jednoho bio citronu

 

Příprava

  1. Žloutky vyšleháme spolu s cukrem do světlé pěny.
  2. Poté přidáme olej, kyšku, šťávu a kůru z citronu a prosátou mouku s kypřícím práškem. Vše zamícháme dohromady.
  3. Ve vedlejší míse si vyšleháme bílky do tuhého sněhu a poté opatrně zašleháme do těsta. Formu vymažeme a vysypeme moukou.
  4. Dáme do předehřáté trouby na 170 stupňů a pečeme zhruba 60 minut.