Kuřecí mleté koule
Příprava: 30-45 minut Počet porcí: 4
Ingredience:
500 g Kuřecího steaku bez kůže mletého od a Drůbežářského závodu Klatovy
Cibule
120 g strouhanky
Bazalka
Petrželka
Parmezán
Sůl, Pepř
3 stroužky česneku,
Olivový olej
Postup:
1/ Nakrájejte si nadrobno cibuli, bazalku a petrželku a přidejte vše do mísy ke kuřecímu mletému masu.
2/ Do mísy přidejte strouhanku a našlehané vejce. Zamíchejte do směsi i prolisovaný česnek a dochuťte solí a pepřem.
3/ Nastrouhejte si asi 100 g parmezánu a vmíchejte do směsi.
4/ Z připravené kuřecí směsi vytvarujte menší koule a napíchněte je na grilovací jehlu nebo špejle a ogrilujte.
Tip pro děti: Napíchněte na každou stranu špejle jednu kuličku a dejte grilovat. Motivujte děti kreativně k jídlu a vytvořte jim na talíři obrázek, který jim bude připomínat např. činku. Jistě se rozzáří až zjistí, že je považujete za siláky a s chutí se pustí do jídla.