Kuřecí mleté koule

Kuřecí mleté koule

Příprava: 30-45 minut Počet porcí: 4

Ingredience:
500 g Kuřecího steaku bez kůže mletého od a Drůbežářského závodu Klatovy
Cibule
120 g strouhanky
Bazalka
Petrželka
Parmezán
Sůl, Pepř
3 stroužky česneku,
Olivový olej

 

Postup:

1/ Nakrájejte si nadrobno cibuli, bazalku a petrželku a přidejte vše do mísy ke kuřecímu mletému masu.

2/ Do mísy přidejte strouhanku a našlehané vejce. Zamíchejte do směsi i prolisovaný česnek a dochuťte solí a pepřem.

3/ Nastrouhejte si asi 100 g parmezánu a vmíchejte do směsi.

4/ Z připravené kuřecí směsi vytvarujte menší koule a napíchněte je na grilovací jehlu nebo špejle a ogrilujte.

 

Tip pro děti: Napíchněte na každou stranu špejle jednu kuličku a dejte grilovat. Motivujte děti kreativně k jídlu a vytvořte jim na talíři obrázek, který jim bude připomínat např. činku. Jistě se rozzáří až zjistí, že je považujete za siláky a s chutí se pustí do jídla. 

 

 

Ingredience:

kuřecí