Zeleninový guláš s čočkou
INGREDIENCE:
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibuli
- 500 g mrkve
- 500 g brambor
- 150 g hnědé čočky
- 2 hrnky vody
- 1 červenou papriku
- 1 plechovku krájených rajčat
- 1 lžíci sójové omáčky
- 1 lžičku sušeného česneku
- 1 lžíci sladké červené papriky
- ½ lžičky čili v prášku nebo podle vlastní chuti
- 1 lžíci majoránky
- 2 hrnky mraženého hrášku
- sůl
POSTUP
1) V hrnci ohřejeme olej a osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova.
2) Přidáme na kostky nakrájenou mrkev s brambory a ještě 5 minut smažíme.
3) Přidáme čočku a zalijeme vodou. Dusíme, dokud není zelenina téměř uvařená. Mezitím na pánvi doměkka opečeme nakrájenou červenou papriku.
4) Upečenou papriku rozmixujeme spolu s krájenými rajčaty na kaši.
5) Tu následně přidáme k uvařené zelenině, okořeníme, ochutíme sójovou omáčkou, osolíme.
6) Přidáme mražený hrášek a ještě 10 minut dusíme, aby se chutě spojily. Konzistence by měla být hustá. Když je řídká, tak vaříme, dokud se přebytečná voda neodpaří.
7) Guláš podáváme samotný nebo s oblíbeným pečivem, rýží nebo plackami.