Rychlý jablečný štrúdl z tortilly

Rychlý jablečný štrúdl z tortilly

INGREDIENCE

  • 1 celozrnnou tortillu
  • 1 lžíci rozpuštěného kvalitního másla
  • 200 g strouhaných jablek
  • ½ lžičky mleté skořice
  • trošku bourbon vanilky (například z DM)
  • 1–2 lžičky pomerančové šťávy
  • ½ lžičky kokosového cukru (jestli jsou jablíčka sladká, vynecháme ho)

 

POSTUP

1) Připravíme si plech a papír na pečení, na který položíme tortillu.
2) Vylijeme na ni lžíci másla a rozetřeme až po okraje.
3) V misce smícháme nastrouhaná jablíčka se skořicí, s vanilkou a pomerančovou šťávou. Pokud jsme měli kyselejší jablíčka, můžeme přidat i trochu cukru. Už teď to v tvé kuchyni bude úžasně vonět. :-)
4) Tortillu pěkně zatočíme do štrúdlu a spojem ji necháme obrácenou k plechu, abychom zamezili jejímu otevírání během pečení. Můžeme ji jemně potřít máslem a posypat mandlovými lupínky.
5) Pečeme ji 15 minut v troubě zahřáté na 180 °C.
6) Po vychladnutí štrúdl nakrájíme, servírujeme a ochutnáváme. :-)