Rychlý jablečný štrúdl z tortilly
INGREDIENCE
- 1 celozrnnou tortillu
- 1 lžíci rozpuštěného kvalitního másla
- 200 g strouhaných jablek
- ½ lžičky mleté skořice
- trošku bourbon vanilky (například z DM)
- 1–2 lžičky pomerančové šťávy
- ½ lžičky kokosového cukru (jestli jsou jablíčka sladká, vynecháme ho)
POSTUP
1) Připravíme si plech a papír na pečení, na který položíme tortillu.
2) Vylijeme na ni lžíci másla a rozetřeme až po okraje.
3) V misce smícháme nastrouhaná jablíčka se skořicí, s vanilkou a pomerančovou šťávou. Pokud jsme měli kyselejší jablíčka, můžeme přidat i trochu cukru. Už teď to v tvé kuchyni bude úžasně vonět. :-)
4) Tortillu pěkně zatočíme do štrúdlu a spojem ji necháme obrácenou k plechu, abychom zamezili jejímu otevírání během pečení. Můžeme ji jemně potřít máslem a posypat mandlovými lupínky.
5) Pečeme ji 15 minut v troubě zahřáté na 180 °C.
6) Po vychladnutí štrúdl nakrájíme, servírujeme a ochutnáváme. :-)